САМОСТАЛНИ КОНЦЕРТ ИВАНА МИЛИНКОВИЋА – У родном граду запевао као солиста

САМОСТАЛНИ КОНЦЕРТ ИВАНА МИЛИНКОВИЋА – У родном граду запевао као солиста

У препуном Вуковом дому културе синоћ (16. октобар) је концерт приредио Иван Милинковић, донедавно певач београдског музичког састава „Легенде“, чиме је у родној Лозници озваничио почетак солистичке каријере.

Милинковић је отпевао неколико својих нових песама, које је снимио после напуштања групе у којој је провео више од три деценије, а поред тока, публику је обрадовао великим хитовима својих колега Томе Здравковића, Цунета Гојковића, Станише Стошића, Предрага Живковића Тозовца, изворним српским песамама и са неколико светских стандарда. Не скривајући емоције и задовољство што су га Лозничани подржали и дошли на његов „нови почетак“, Иван Милинковић се потрудио да публици пружи уметнички доживљај за незаборав. Са песмама „Ибар уст’о против брега“ и „Свенуће дуње на ормару“, које је до сада снимио и већ представио јавности, назначио је свој даљи музички пут и правац у ком ће наставити успешну каријеру, током које се опробао и као одличан оперски певач. Премијерно је отпевао и две најновије композиције „Не воли ме, зажалићеш“ и „Наговара соко развигора“.

Милинковић је у Лозници живео до шестог разреда основне школе, био ђак „Кадињаче“, после чега се с породицом преселио у Београд. У родном граду има пуно пријатеља и родбине, за њега га везују лепе успомене из детињства и зато не чуди што је баш Лозницу изабрао као место одакле креће у нове музичке авантуре.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ТУРИСТИЧКИХ ПУБЛИКАЦИЈА – Три кофера за Лозницу

ШКОЛА ГЛУМЕ У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – У суботу аудиција

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )