МРЕЖА МУЗЕЈА У ТРШИЋУ – Заједничке изложбе с музејима из БиХ

МРЕЖА МУЗЕЈА У ТРШИЋУ – Заједничке изложбе с музејима из БиХ

Образовно-културни центар “Вук Караџић” у Тршићу угостиће сутра и прекосутра (14. и 15. октобар) учеснике другог скупа Мреже музеја у оквиру пројекта “Музејске приче”, који се финансира из ИПА 2 програма прекограничне сарадње Босне и Херцеговине и Србије. Првог дана учесници ће обићи комплекс и спомен-кућу Вука Караџића, док је за уторак планиран радни део састанка.

– Успостављена Мрежа музеја у наредном периоду има за циљ да буду реализоване активности усмерене ка јачању међусобне дугорочне сарадње кроз размену искустава, идеја и проналажење решења за заједничке проблеме установа културе са обе стране границе. Једна од активности Мреже јесте организација заједничких изложби што ће бити и тема састанка – најавили су организатори скупа.

Пројекат “Музејске приче” партнерски реализују Град Сарајево, Хисторијски музеј БиХ, лознички Центар за културу “Вук Караџић” и Завод за заштиту споменика културе из Краљева, у периоду од 18 месеци почев од јануара 2019. године, са циљем јачања културног идентитета Србије и БиХ кроз подршку раду музеја прекограничног подручја као чувара историјског и културног наслеђа и традиције.

Укупна вредност пројекта је 456,5 хиљада евра, од чега Европска унија суфинансира 390,1 (84,8 одсто), док преосталих 69,8 хиљада евра (15 одсто) обезбеђују пројектни партнери.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ДРАГИНАЧКОЈ ШКОЛИ – Уручене награде младим писцима

НА МАРТИНОВИМ ДАНИМА У БОГАТИЋУ – Грујићу награда за епизодну улогу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )