У ЛОЗНИЦИ – Дани Јована Цвијића

У ЛОЗНИЦИ – Дани Јована Цвијића

У част знаменитог Лозничанина Јована Цвијића, великог српског научника, сутра (11.октобар) у његовом родном граду почиње дводневна манифестација Цвијићеви дани, коју организује Центар за културу Вук Караџић“.

У Музеју Јадра у 13 сати биће представљена дигитална музејска поставка о животу и раду чувеног географа, за чију израду су коришћена документа из Архива Српске академије наука и уметности, где се налази заоставштина Јована Цвијића и Музеја Јована Цвијића, односно Музеја града Београда, у оквиру којег се налазе оригинални предмети из куће у којој је живео Цвијић. Пројекат је подржало Министарство културе и информисања, а о поставци и Цвијићу говориће др Милан Радовановић, научни саветник и директор Географског института Јован Цвијић“ САНУ. Аутор дигиталне музејске поставке је Биљана Радичевић, географ у лозничком Центру за културу.

У суботу, на дан рођења Цвијића, у 12 сати у ОШ Јован Цвијић“, биће обележен Дан школе а пре тога ученици ће посетити спомен-обележја великану и положити цвеће.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕД ЛОЗНИЦА – Сати без струје

СТАРТУЈЕ ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У БОКСУ – Спектакл на лозничком рингу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )