ВРЕМЕ – Сунчано уз јутарњи мраз

ВРЕМЕ – Сунчано уз јутарњи мраз

Слаб приземни мраз овог јутра (21. септембар) може се очекивати у већем делу Србије, а на планинама слаб мраз на два метра, најавио је Републички хидрометеоролошки завод уз упозорење да то може неповољно утицати на повртарске културе на отвореном.

Ако немате повртарских брига, данас можете очекивати сунчан дан уз прогнозирану највишу дневну температуру до 20 Целзијусових степени. Вредност УВ индекса биће умерена – пет, на снази ће бити жути метео аларм и висок индекс опасности од избијања шумских пожара.

Лепе вести стижу за хроничне болеснике, биометеоролошка прогноза ће им погодовати, али се срчаним болесницима саветује додатна пажња, а астматичари у јутарњим сатима могу осетити појачане тегобе. У блажем облику могуће су и метеоропатске реакције.

Како су већ од понедељка могући пљускови, сунчани викенд не би требало провести у затвореном. Шетање је здраво, а ако инсталирате мобилну апликацију ”Пружи корак” са сваким кораком помоћи ћете изградњу нове родитељске куће Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) у Београду. Апликација ће ваше кораке и препешачене метре прерачунати у динаре по систему хиљаду метара – стотину динара, а велика, средња и мала предузећа из Србије која подржавају акцију, донираће НУРДОР-у онолико новца колико ви будете метара прешли.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕДНЕ ЖЕНЕ РАЂЕВИНЕ (5) – Не желим да зависим од других

У ТРШИЋУ – Нови звоник на саборишту

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )