ВРЕМЕ – Сунчан дан

ВРЕМЕ – Сунчан дан

Претежно сунчано уз најнижу дневну температуру од 14 и највишу од 26 степени Целзијуса биће данас (11. септембар) у Лозници и окружењу, прогнозира Републички хидрометеоролошки завод. Вредност индекса УВ зрачења биће умерена – четири, а метео аларм означен је зеленом бојом, не захтева се посебна приправност. Међутим, прогноза опасности од избијања шумских пожара означена је као екстремна у целој земљи, осим у Београду и Поморављу где је висока и Војводини где је умерена.

Овакве временске прилике могу донекле неповољно утицати на хроничне болеснике, нарочито на кардиоваскуларне и астматичаре, а метеоропате могу имати главобоље и бити раздражљиви.

Данас је и трећи дан Вуковог сабора као и Духовних свечаности Азбуковице. У Музеју језика и писма у Тршићу биће представљена књига и отворена изложба “Венецијански издавачи српских књига 1519-1824”, а у Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић биће представљен часопис “Језик данас” Матице српске.

У љубовијском биоскопу данас ће бити изведена позоришна представа “Женско срце у шињелу”, београдске позоришне трупе “Бити или не бити”.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЦРТУ ПЛАНА ГРОБЉА У ТРШИЋУ – На јавну расправу нико није дошао

ВРЕДНЕ ЖЕНЕ РАЂЕВИНЕ (4) – Радно место – воденица

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )