ОД ДАНАС – Деца и у “Бамбију”

ОД ДАНАС – Деца и у “Бамбију”

Нова школска година почиње и у свим објектима Предшколске установе “Бамби”. Од овога септембра на располагању ће бити више простора пошто је за пријем деце отворен и објекат “Бамби”, код музичке школе, који је због радова на надоградњи био ван употребе више од годину дана, а сада ће у њему бити највише малишана.

У новој школској години у ПУ“ Бамби” постојаће 43 групе целодневног боравка, а према конкурсу би у њима требало да буде 1.110 малишана. Врата отвара и надограђено обданиште “Бамби” у коме ће од свих објеката бити највише деце, више од 400. Иначе, поново постоји листa чекања на којој је њих деведесетак, али се очекује да је не буде након изградње обданишта у Лозничком Пољу.

Родитељи су са највише нестрпљена чекали завршетак радова у објекту “Бамби” који су окончани током лета, али се са његовим стављањем у функцију сачекало до почетка школске гоидне. Надограђени “Бамби”, проширен за 120 до 130 места,  има највећи капацитет у Лозници од 420 до 430 места, а после њега “Чаролија” на Лагатору која има око 270 места.

Подсетимо, као дан почетка надоградње најпре је био  наведен други април 2018. године, а рок 110 календарских дана, што није испоштовано. Радови су почели скоро два и по месеца касније, односно 15. јуна, а нови рок од 125 календарских дана  истекао је у октобру 2018. Каснило се због  измена пројекта у ходу, усклађивања са новим прописима противпожарне заштите, о чему су ЛН у више наврата писале. Радови на објекту “Бамби” вредни су, како је раније саопштено, укупно око 62 милиона динара, Град је дао 36, а Министарство привреде остатак. Прекјуче се радило на  последњим детаљима, фабрана је улазна капија, кошена трава у дворишту “Бамбија” тако да спремно треба да дочека децу.

Лозница ће, иначе, добити још једно обданиште најављено је више пута из локалне самоуправе. Оно ће бити подигнуто у Лозничком Пољу, код Основне школе “Кадињача 2”, и моћи ће да прими 270 малишана, колико је према новим прописима максимално и његовим отварањем очекује се укидање листа чекања.

Од понедељка ће оживети сви објекти ПУ “Бамби”, а у четвртак је био организован “Дан отворених врата”, да се деца јаслених група и њихови родитељи упознају са простором у коме ће убудуће малишани  боравити.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КРАЈ РАСПУСТА – Само што није зазвонило

ФУДБАЛ: ОМЛАДИНЦИ И КАДЕТИ ЛОЗНИЦЕ – Кадетима три ваљевска бода

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )