НАША ПОСЛА – Упорни у прљању

НАША ПОСЛА – Упорни у прљању

Депонија коју су поред солитера ’’пендрек куле’’ у ламелама, преко пута ЗЦ ”Слога”, неки станари направили минулог викенда уклоњена је у понедељак и јуче је то место било чисто. Међутим, од јутрос (21. август) на истом месту налазе се бачене кесе, гајбице, пластична амбалажа и поново се гомила смеће.

Из КЈП ’’Наш дом’’ апелују на грађане да не праве дивљу депонију него да смеће одлажу у  контејнере који су, због радова на кружном току, на раскрсници булевара и Улице Слободана Пенезића, премештени нешто даље и наглашавају да камион смећар не може да дође до места где су раније биле посуде за смеће. Контејнери су удаљени од старе локације тридесетак метара, али некима је то, изгледа, превише па настављају да се праве ’’Енглези’’.

– Не могу да верујем да људи могу овако да се понашају. Остављају смеће поред солитера, иако имају контејнере који јесу мало померени, али нису преко света. Узалуд су обавештења на зиду и апели, док неко не буде ребнут по џепу неће бити вајде. Овде морају да регују надлежне инспекције и комунална полиција, иначе ће радници ’’Нашег дома’’ сваки други дан морати да односе то ђубре, а они који га ту остављају радиће то и даље – каже једна станарка из суседне зграде.

Ко ће бити упорнији видећемо, а можда су новчане казне против неодговорних једини рецепт да им се контејнери ’’приближе’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АМБРОЗИЈА – Број алергичних у порасту

ЈКП “ТОПЛАНА” – Инсталације празне до 10. септембра

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )