КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО 2019” – Галија на веслима музике

КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО 2019” – Галија на веслима музике

Погледи су се срели и успомене на трен оживеле, баш као у стиховима ”Галије”, на синоћњем (9. август) концерту ове групе у Крупњу, једне од најбољих у некадашњој Југославији. У публици управо они којима су се успомене будиле, који су одрастали уз добру музику, али и знатно млађи па и они који када их се скупи неколико заједно једва да имају година колико популарни нишки бенд.

Топло летње вече било је као поручено за уживање уз ”Галијине” песме, бројне хитове настајале током 43 године постојања. Плато испред Библиотеке ”Политика” угостио је поред Крупањаца и мноштво Лозичана, али и оних који су прешли Дрину да би уживо испратили наступ Нишлија.

Руке у ваздуху, неизоставни мобилни телефони, њихање тела, музика с краја седамдесетих, осамдесетих, завршетка прошлог и почетка овог века, брисање генерацијских разлика нотама и стихови које знају сви, испунили су вече. Више од два сата свирке протекло је брзо и није било довољно да би публика бенд тек тако пустила са бине па су се Ненад Милисављевић и дружина вратили на сцену и за растанак одсвирали ”Бурну пијану ноћ” и ”Госпи”.

И то је био неминовни завршетак још једног одличног концерта који је ”Галија” одржала у овом крају. Полако се испразнио плато. Збогом ноћи…

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У ГИМНАЗИЈСКОМ ДВОРИШТУ – Клинац и клинци да Марина оздрави (ВИДЕО)

”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” – За хуманост нема препреке (ВИДЕО)

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )