У БАЊУ КОВИЉАЧУ ПО ЗДРАВЉЕ – Е, кад би могла бања да се пренесе у Аризону

У БАЊУ КОВИЉАЧУ ПО ЗДРАВЉЕ – Е, кад би могла бања да се пренесе у Аризону

Нада Будурин из Аризоне која болује од реуматоидног и остеоартритиса већ три године долази у Бању Ковиљачу ради лечења. Стање јој се побољшало после само једне посете а после другог доласка више не узима ниједну пилулу коју јој је преписао лекар

Ни  више од двадесет сати лета преко Атлантика не представљају препреку за Наду Будурин из Аризоне у САД да већ трећу годину заредом долази на лечење у Специјалну болницу „Бања Ковиљача“. Како каже, шест година болује од реуматоидног и остеоартритиса, а стање јој се побољшало после само једног доласка у ову болницу.

– После прве посете смањила сам узимање пилула које ми је преписао мој лекар у Аризони.  Уместо осам недељно, почела сам да узимам шест, а после друге године уопште више нисам морала да узимам пилуле. Реуматизам се смирио, немам више проблема које сам имала, изузетно сам задовољна и пресрећна. Мој доктор у Америци је такође веома задовољан мојим напретком, штета је само што бању не могу да пренесем преко океана – каже уз осмех ова рођена Београђанка која у Америци живи више од четрдесет година.

Истиче да у Србију искључиво долази ради лечења и да је презадовољна професионалношћу и стручношћу запослених. Терапија која се примењује у њеном лечењу траје две недеље, прве године била је недељу дана дужа, али су лекари због добрих резултата лечења скратили терапију.

Како каже, Бању Ковиљачу са свим природним благодетима које нуди, од термалног блата преко сумпоровите воде па до савремених терапијских процедура, здушно препоручује и својим пријатељима у Америци.

  Јесте дужи пут, велика је раздаљина, али су до сада две особе којима сам  препоручила Бању Ковиљачу већ прошле године биле овде, а долазе и ове године. Надам се да ће их бити све више. Лет од двадесет и више сати лако се подноси када се зна какву корист имате после боравка овде – каже она.

Иначе, Нада Будурин била је некада директорка престижне банке у Аризони и у сталном контакту са медијима тако да је овај сусрет са новинарима, како каже, подсетио на лепе дане њене успешне каријере.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МАРКО ПУРИЋ, СТИПЕНДИСТА КЕМБРИЏА – Вратићу се у Србију

РЕГАТА ЈАЧА ОД КИШЕ – Пловити се мора

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )