ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Довољно воде за све

ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Довољно воде за све

Тропске врућине нису осушиле славине нигде на подручју које снабдева лозничко ЈП “Водовод и канализација” и има довољних количина за све потрошаче, потврдио је директор предузећа Милан Раднић за ЛН. Он је нагласио да је неопходна рационална потрошња јер уколико би била у енормној количини, онда може доћи до тренутног нестанка и обарања притиска у мрежи, али за сада нема таквих проблема.

– Производња је око 24.000 кубика воде дневно, можемо и далеко више, али пошто је уведена контрола, СКАДА, производња је смањена јер је смањено и расипање на мрежи. Захтева да поставимо цистерне у граду није још увек било, а уколико потрају високе температуре, тога ће вероватно бити. Током летњег периода сталан је наш апел да се вода не троши за заливање башта, прање стаза и пуњење базена како би је сви потрошачи које снабдевамо имали у довољним количинама  – каже он.

Раднић је казао да су једне од првих планираних предстојећих инвестиција оне које ће бити финансиране из Канцеларије за управљање  улагањима, проширење СКАДЕ, реконструкција водоводне мреже где ће, између осталих, бити обухваћена и Горња Ковиљача, што је било планирано прошле године, где је вредност пројекта 42 милиона динара.

– Напокон је добијена грађевинска дозвола као и за реконструкцију цевовода Горњи Добрић-Јадранска Лешница тако да би и то требало да иде сад. Углавном, оно што би требало да се финансира из Канцеларије за управљање улагањима укупно је вредно два милиона евра и ту је, осим ова два водовода, и  још неколико пројеката за које није припремљена документација у потпуности. Када буде готова, пројекти урађени и добијена грађевинска дозвола онда ће се и на томе радити у наредном периоду – каже Раднић.

Лозничка водоводна мрежа  има око 800 километара, око 68 хиљада потрошача и 30 хиљада прикључака.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ- Најбоља година на видику

ЛЕТО У ЛОЗНИЦИ – Киша, кување и тропске ноћи

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )