У КЛУБУ ДАИШИН ДОЂО – Тренинзи са сицилијанским самурајем

У КЛУБУ ДАИШИН ДОЂО – Тренинзи са сицилијанским самурајем

Италијански самурај Алфонсо Торегроса тренира ових дана са члановима лозничког клуба Даишин дођо, а одржао је и семинар у Београду, а сутра ће и у Шапцу. У главном граду Торегроса и председник Даишин дођоа Младен Буразеровић, једини самурај на Балкану, обучавали су припаднике српске полиције како да реагују у одређеним ситуацијама на терену и на који начин да примене борилачке вештине у савладавању отпора осумњичених.

Торегроса четврти пут борави у Лозници, седми у Србији, и каже да му се изузетно допадају и земља и лознички крај.

– Осећам се све више као Србин. Људи су овде слични Италијанима, нарочито нама Сицилијанцима, јако су пријатни, гостољубиви, позитивни и пријатељски настројени. У Србији ми је толико лепо да се надам да ћу у будућности управо овде пронаћи жену свог живота – каже Алфонсо.

Што се тиче тренинга које је одржао и води током овог боравка, Торегроса каже да му је било велико задовољство да подучава наше полицајце који су били веома заинтересовани да упију што више знања.

– Оставили су јак утисак на мене и надам се да ћу имати прилике да радим са њима још који пут, можда и на неком већем семинару. Нарочито ми је драго то што у Даишин дођо клубу, радећи са децом, видим колико су напредовали од мог последњег доласка, очигледно је да много раде и желе да науче. Морам да похвалим велики труд мајстора Младена који одлично ради са њима, што не може да се не примети – каже сицилијански самурај.

Торегроса боравак у Србији користи и да обиђе околину Лознице и још једном, како каже, удахне сву лепоту овог краја.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )