ПЕСНИКИЊА НЕВЕНА КОКАНОВИЋ – Објавила нову збирку поезије

ПЕСНИКИЊА НЕВЕНА КОКАНОВИЋ – Објавила нову збирку поезије

Протекле седмице из штампе је изашла нова збирка песама под називом “Видовчица” Невене Кокановић, лозничке песникиње, чланице књижевног клуба КУД “Караџић”, Књижевне заједнице Удружења књижевника Србије “Вук Стефановић Караџић”, а од 2002. године и Удружења књижевника Србије, које је уз Издавачку кућу “Филип Вишњић” из Београда и издавач књиге. Трећа збирка је названа по истоименој песми која отвара књигу, а према речима рецензента Радомира Андрића лирска поезија, какву нам нуди Невена Кокановић “делимично се заснива на свакидашњим доживљајима, делимично трага за сликама одметнутим из завичајних рамова, а понајвише зарања у митске дубине и предачке тајнописе”.

– Збирка је била спремна још пре три године, али је тек сада дочекала објављивање. У њој су неки стихови, попут оних у насловној песми настајали пре више од десет година. Надам се да ћу их пред публиком и званично представити на јесен. Иначе, илустрације у књизи урадио је колега Петар Петровић, а техничку припрему моја ћерка Љиљана Даниловић – каже за ЛН Невена Кокановић.

Пре ове књиге она је 2000. објавила прву збирку поезије “Ђурђевски селен”, а две године касније “Врело Жеравије”. Пише од 1974, а поезија јој је објављивана у часописима за књижевност, науку и културу. Заступљена је у више зборника и антологија, а учесник је и организатор бројних књижевних манифестација у земљи и иностранству.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС У ГРАДУ – Осамнаест нових места за паркирање бицикала

КАКО СУ ЛОЗНИЧКИ МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ ОСТВАРИЛИ УСПЕХ НА ОЛИМПИЈАДИ У МЕНТАЛНОЈ АРИТМЕТИЦИ – Бројеви су брзи, Теа и Матеја бржи

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )