ЛОЗНИЧАНИ НЕ ПОДНОСЕ ПРЕДСТАВКЕ И ЖАЛБЕ – Комисији нема ко да пише

ЛОЗНИЧАНИ НЕ ПОДНОСЕ ПРЕДСТАВКЕ И ЖАЛБЕ – Комисији нема ко да пише

На друштвеним мрежама свакодневно се могу прочитати разноразне замерке и жалбе, неке оправдане, друге, очигледно измишљене, па стога, рекло би се, злонамерне, али Комисији за представке и жалбе нико не пише. Зашто је то тако, могло би се само нагађати, али чињеница је да је, откако Скупштина града ради у садашњем сазиву, Комисији за представке и жалбе грађана стигла само једна притужба. Међутим, и она је промашила адресу па је грађанин посаветован да се обрати установи надлежној за питање које га је мучило.

У надлежности Комисије је да разматра представке и жалбе које грађани упућују Скупштини града, али и оне које уступе државни органи. Најпре се испитује њихова основаност, а о најважнијим питањима обавештава се Скупштина, односно предлаже јој се да донесе одговарајућу одлуку или мере које треба предузети како би се отклониле утврђене неправилности у раду скупштинских, или органа Града. Комисија приликом разматрања поднетих представки и жалби прибавља извештаје од оних органа или организација на које се оне односе и у року који сама одређује, а о предузетим корацима обавештава подносиоца писменим путем да би знао како тече поступак који је покренуо. Уколико је поднет потпун захтев, рок у којем подносилац може очекивати одговор у просеку је 30 радних дана.

Иначе, локална самоуправа је олакшала грађанима подношење представки и жалби. Уместо да долазе у градску управу по образац, могу га преузети у електронском регистру поступака у надлежности Града на сајту Града Лознице. Постоје две могућности, прва је да одштампају образац и попуне га ручно, друга да га електронски попуне и потом преузму и одштампају. У оба случаја потписани образац и потребну документацију треба да предају у услужном центру у згради градске управе.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РАД ГРАДСКЕ УПРАВЕ – Смањен број стално запослених

НА ДЕВЕТОМ ”КРАЉЕВСКОМ КАРНЕВАЛУ” – Први пут наступила и деца мигранти

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )