ИЗ РАДИОНИЦА МИЛАДИНА ЧУКВАСА – Нови ЦД инструменталне музике

ИЗ РАДИОНИЦА МИЛАДИНА ЧУКВАСА – Нови ЦД инструменталне музике

Гитариста Миладин Чуквас Чунко увелико у студију припрема други албум инструменталне музике, за који најављује да ће бити бољи од прошлог, названог “Носталгија”. Са колегама и другарима из Лознице ових дана је у студију “Ортаци” Слободана Радивојевића Селе завршио миксовање мелодије “Низамски растанак”, за коју је снимио и видео-спот. Како каже овај познати музичар, за разлику од претходног компакт-диска, на овом ће своје место пронаћи и традиционалне мелодије, као и композиције домаћих и страних аутора, упаковане у “његов музички стил”.

– Управо представљам обраду “Низамског растанка”, теме коју су многи пре мене свирали и обрађивали на различите начине. У мојој верзији, уз познати грчки ритам, преплићу се звуци “Шедоуза”, Герија Мура, на моменте Карлоса Сантане али и Златка Манојловића. Проучавао сам многе раније верзије овог познатог инструментала и на основу тога направио свој јединствен израз ослањајући се на правце и стилове музике којима сам посветио целу своју каријеру и живот – каже Миладин Чуквас и истиче да је у његовом извођењу акценат стављен на тон и изражајност, игру са аранжманима и ритмом, што ову верзију чини занимљивом и оригиналном.

Са зада је завршена обрада легендарне композиције Зорана Симјановића урађене за серију “Грлом у јагоде”, а према речима нашег саговорника, још десетак се увелико крчка у студију.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕЂУНАРОДНА ОЛИМПИЈАДА У МЕНТАЛНОЈ АРИТМЕТИЦИ – Четири медаље за малце генијалце

У НЕДЕЉУ У КЛУПЦИМА ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ЗА МАЛУ КРИСТИНУ – Има места и за твој тим

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )