КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ  У ГО СНС – Велика подршка спорту

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ  У ГО СНС – Велика подршка спорту

Град Лозница значајним издвајањима из градске касе на директан и индиректан начин подржава спорт, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној данас (21.6) у страначким просторијама Градског одбора Српске напредне странке (СНС). Према речима Ненада Радића, председника Савета за спорт СНС, Лозница подржава више од 70 спортских клубова, највише у региону западне Србије.

– Сматрам да ће руководство града и у наредном периоду подржавати све већи број спортских клубова, а у прилог томе говори податак да у Лозници ниједан спортски клуб, односно удружење у последњих пет година није престало са радом – истакао је он.

Дејан Димитријевић, в.д. директора Установе за физичку културу (УФК) „Лагатор“, подсетио је да лозничко купалиште ради од 2008. и да је и ове године сезона отворена за Дан града када је по први пут организован и час физичког васпитања на отворном и представљени спортови фудбал, рукомет, одбојка, пливање и борилачке вештине.

– На базену ће овога лета као и претходних година бити организована бесплатна обука за непливаче у две групе, од првог и  20. јула. Пошто сваке године обучимо више од 120 деце када буде готова овогодишња сезона, биће их око хиљаду и по која су  постали пливачи. Град издваја око 51 милион динара годишње за рад наше установе, осим тога за спортске клубове и удружења даје 45 милиона, а оно што  до сада није саопштавано је да на индиректан начин са десет милиона динара помаже клубовима преко поделе бесплатних термина у хали „Лагатор“ – рекао је он и подсетио да је сва опрема у хали, паркет, кошеви и голови, сертификована.

На питање ЛН када ће бити замењена седишта у хали, рекао је да  да ће то бити завршено ове године. Најавио је и да ће 16. јула Лозница на базенима бити домаћин  „Игара без граница“ и да ће тога дана купалиште бити затворено за пливаче због  припрема за такмичење. Према речима градског менаџера Дејана Сталовића, учествоваће четири до пет екипа градова и општина, али у овом тренутку нису позната њихова имена.

– Победник прве квалификационе рунде „Игра без граница“,  иде даље на други турнур, а победник за Србију на финално такмичење које ће, највероватније, бити одржано у  Италији  – саопштио је он.

 

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БОКС – Лозничани на Глобал бокс форуму

НАГРАДА ЗА ЛОЗНИЦУ – Приступачност за све

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )