ИГОР МАРОЈЕВИЋ У ЛОЗНИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представио нову књигу „Туђине“

ИГОР МАРОЈЕВИЋ У ЛОЗНИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Представио нову књигу „Туђине“

Прозни циклус под називом „Београдско петокњижје“, писац Игор Маројевић заокружио је књигом „Туђине“, објављеном у септембру прошле године. Ово дело представио је синоћ (20.јун) у Библиотеци Вуковог завичаја, где је са лозничком публиком разговарао и о претходним својим књигама.

Представљајући београдског аутора, Драган Тошић, организатор културних програма у лозничкој библиотеци подсетио је да је Игор Маројевић имао и рок састав „Стварно кварно“, с којим је као текстописац, композитор и певач 1991. године објавио истоимени албум. Музичко стваралаштво у протеклом периоду сабрао је крајем прошле године на компак-диску „Да се не замери“, у издању „Метрополис рекордса“.

– Ово петокњижје, као и све што напишем, испитује препреке до љубави. Не пишем класичне љубавне приче који имају нужно срећан крај, мени су занимљиве те препреке до љубави. У случају „Двадесет и четири зида“ то је болест, у „Београђанкама“ их је више јер, то је књига прича, у роману „Праве Београђанке“, препрека је, можда, друштвени статус, док их је у „Туђинама“ више. То може да буде порекло, неприпадност, то што је човек туђин и што освешћује позицију туђина. То може бити препрека. Иако је реч, као неки кажу, о мрачном роману, он има „органски хепиенд“ јер у њему пишем како то изгледа када се препреке премосте – рекао је Игор Маројевић на свом првом гостовању у Лозници.

 

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У КУЋИ ПИСАЦА – Стигла гошћа из Бугарске

НА КОНЦЕРТУ ГРУПЕ „СОЛО“ – Прославили десет година рада

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )