НАГРАДА ЗА ЛОЗНИЦУ – Приступачност за све

НАГРАДА ЗА ЛОЗНИЦУ – Приступачност за све

Лозница је међу добитницима награде за највећи допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2018. години. Добитницима је награде доделио Заштитник грађана, у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије и Сталном конференцијом градова и општина.

Градски менаџер и помоћник градоначелника Дејан Сталовић саопштио је новинарима данас (20.6) да је награда за приступачност настала као потреба стварања инклузивнијег друштва у Србији где треба указати на искораке, пре свега, институција које креирају примере добре праксе кроз које се подиже квалитет живота свих грађана.

– Град Лозница је добитник награде за 2018. годину у области архитектонске приступачн ости. Награда се односи на објекат Образовно-културног центра ’’Вук Караџић’’ у Тршићу који је потпуно прилагођен особама са инвалидитетом. Лозница је показала овим посвећеност подизању квалитета живота свих грађана, а посебно особа рањивих категорија што је препознато од надлежних. Она нас обавезује да наставимо у сличном правцу и свакако ће се руководство града трудити да у свим будућим пројектима примењује принцип – приступачност за све. Мислим да смо у нашем граду, можда и пре него други, обраћали пажњу на приступачност, добар пример су Омладински центар и шалтер сала, али свакако може и боље. Планирамо да улаз у стари део зграде градске управе прилагодимо особама са инвалидитетом – казао је Сталовић.

Пре три године је установљена ова награда, а њен циљ је да се истакну локалне самоуправе које своје средине чине приступачним свим грађанима, а нарочито старим и особама са инвалидитетом. Осим Лознице добитници награде за највећи допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2018. години су и Лесковац, Сомбор, Смедерево и општина Врачар. Похвалнице је добило 12 градова и општина.

 

      Т.М.С

МЕЂУНАРОДНА ОЛИМПИЈАДА У МЕНТАЛНОЈ АРИТМЕТИЦИ – Четири медаље за малце генијалце

НЕБОЈША СТЕВАНОВИЋ ПОТПИСАО ЗА СЛОГУ ИЗ ПОЖЕГЕ – Корак ка вишем рангу

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )