НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ У БЕОГРАДУ – Продати ’’Подриње’’ и ’’Гучево’’

НА ЈАВНОМ НАДМЕТАЊУ У БЕОГРАДУ – Продати ’’Подриње’’ и ’’Гучево’’

Хотел ’’Подриње’’ и одмаралиште ’’Гучево’’ продати су данас (15.мај) на јавном надметању, одржаном у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду.

“Подриње”, које укупно има 4,7 хиљада квадрата, било је понуђено по почетној цени од 52,8 милиона динара, а продато је једној кинеској компанији за 109 милиона, док је “Гучево”, од 2,3 хиљаде квадратних метара, са почетних 18,6 милиона динара купила фирма ’’Инфофин’’ Драгослава Николића, за 60 милиона динара.

Објекти су били део Хотелско-туристичког предузећа “Бања Ковиљача” у стечају које је у процес приватизације ушло пре 17 година и није имало ниједну аукцију. Од краја јануара 2011. као власник ХТП у Агенцији за привредне регистре уписана је држава Србија. Са блокадом рачуна и без подршке државе, као подржављено предузеће ХТП није могло да се извуче из вишегодишњих проблема, па је 2014. уследио стечај.

Иначе, интересовање за куповину оба објекта било је велико, за ’’Подриње’’ се надметало шест, а за ’’Гучево’’ 17 привредника, углавном из Лознице, сазнају ЛН.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У АМАЈИЋКОЈ ШКОЛИ – Добили на поклон зуб мамута

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )