ДОГОВОРИЛИ СЕ ГРАД И РАДИО ”С” – Освојена награда, најзад, стиже у Лозницу

ДОГОВОРИЛИ СЕ ГРАД И РАДИО ”С” – Освојена награда, најзад, стиже у Лозницу

До Дана града, 16. јуна, основне школе у Лозници добиће опрему за физичко васпитање која им тренутно недостаје. То је резултат разговора између представника Града Лознице и власника београдског  Радија ”С” Предрага Анђелковића у вези са наградом коју је Лозница освојила победивши у такмичењу ”Згиб зона” крајем 2017. године. Градски менаџер Дејан Сталовић каже да је на састанку одржаном у Радију ”С” постигнута сагласност о решавању питања које је ”стицајем околности” прерасло у проблем.

– Из разних разлога Лозница није благовремено добила освојену награду, одужило се, није на време реализовано, али смо сада заједнички потражили решење и договорили се да Радио ”С” за школе са градског подручја набави недостајућу опрему. Реч је о головима, кошевима, таблама за кошеве, лоптама и другим спортским реквизитима. Тренутно школе пописују шта им је од опреме потребно и када та ”листа жеља” буде потпуна, знаћемо тачно и колика ће бити укупно вредност. Очекујем да ће сада све бити завршено до Дана града и да ће до средине јуна опрема бити у школама – каже Сталовић за ЛН.

Опрему ће, према његовим речима, добити школе са градског подручја, ”Кадињача”, ”Анта Богићевић”, ”Јован Цвијић”, ”Вук Караџић” и, вероватно ”Доситеј Обрадовић”.

Подсетимо, Лозница је у новембру 2017. године надмашила 33 друга града Србије и победила у такмичењу ”Згиб зона”, београдског Радија ”С”. Победник је као награду требало да добије обнову једног дечјег, или спортског игралишта, али се то није догодило. На победу и награду сви су заборавили све док Лозничке новости нису почетком марта ове године указале да је велики труд младих Лозничана који су се, дословно, на мишиће изборили за убедљив тријумф свога града, остао ненаграђен. Питали смо тада и власника Радија ”С” и градску управу зашто награда није стигла у Лозницу, што је довело до покретања ствари с мртве тачке и, коначно, до договора две стране.

Н. Т.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛН ОТКРИВАЈУ ШТА СЕ ДЕСИЛО СА ИГРАЛИШТЕМ ДОБИЈЕНИМ У “ЗГИБ ЗОНИ” – Награда на коју су сви заборавили

ЛОЗНИЦА ПОБЕДНИК ”ЗГИБ ЗОНЕ” РАДИЈА “С” – Много смо јаки

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )