МИХАЈЛОВИЋЕВА СА ДИРЕКТОРКОМ „РИО РИНТА“  – Јадар од огромног значаја за Србију

МИХАЈЛОВИЋЕВА СА ДИРЕКТОРКОМ „РИО РИНТА“  – Јадар од огромног значаја за Србију

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић састала се данас (3. април) са генералном директорком компаније „Рио Тинто“ Марни Финлајсон, са којом је разговарала о реализацији пројекта „Јадар“ који обухвата једно од најзначајнијих светских лежишта литијум-бората, откривеног у близини Лознице.

Како је јавила  “Бета”, на састанку је било речи о путној инфраструктури, а министарка Михајловић је истакла да је у току израда пројектно-техничке документације за изградњу брзе саобраћајнице Шабац-Лозница.

– „Јадар је пројекат од огромног значаја за нашу земљу и Министарство које водим пружиће пуну подршку његовој реализацији, како у погледу инфраструктурних радова, тако и у свим другим фазама које се тичу просторног планирања и грађевинских дозвола, нагласила је она.

Марни Финлајсон упознала је министарку са динамиком пројекта „Јадар“, рекавши да је у току израда пројектне документације, а на састанку је потврђен заједнички интерес две стране за наставак  сарадње на развоју модерног рудника и индустријског постројења.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )