ЗБОГ ВАТРЕ НА ОТВОРЕНОМ – Три пута више пожара

ЗБОГ ВАТРЕ НА ОТВОРЕНОМ – Три пута више пожара

 

Упркос апелима и законскoj забрани, спаљивања остатака стрних усева и смећа на отвореном простору и даље се дешава па је лозничка ватрогасно-спасилачка јединица због тога у протекла два месеца чешће интервенисала. Према незваничним информацијама, број интервенција је утростручен у односу на исти период претходне године па их је у фебруару и марту било по тридесетак месечно.

Срећом у оваквим пожарима није било повређених особа, нити веће материјалне штете због ширења на шуме или објекте, али догађало се да такви пожари избију на два, три различита места истовремено, често и на неприступачном терену. Посебно је опасно када се  пали поред саобраћајница јер густ дим  смањује видљивост на путу и угрожава безбедност возача. Тако је почетком марта у јутaрњим сатима возаче на Градилишту, код некадашње ОШ „Жика Поповић“ дочекао густ дим пошто је  горело ниско растиње на већем простору, а угашено је после интервенције лозничких ватрогасаца.

Казне за овакве прекршаје за физичка лица износи 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион  динара.

 

Т.М.С 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЛУЧАЈ РЕЗЕРВОАРА У “ЦЕЛУЛОЗИ” – Гласна тишина

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )