ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОНОВО У ЛОЗНИЦИ – Камен темељац за погон компаније ”Минт”

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОНОВО У ЛОЗНИЦИ – Камен темељац за погон компаније ”Минт”

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваће свечаној церемонији полагања камена темељца за будући погон кинеске компаније ”Минт” која ће бити одржана  сутра (2. април) од 14 часова у Индустријској зони “Шепак”, саопштила је  служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Кинеска компаније „Минт“, из сектора аутомобилске индустрије, на том месту треба да подигне погон у коме ће бити запослено  хиљаду радника и где би, према ранијим најавама,  требало да буде уложено сто милиона евра. Скупштина града Лознице је пре неколико месеци донела решење о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта у корист компаније ‘’Минт“ и потврдила Уговор о отуђењу земљишта укупне површине око 20 хектара које се налази у ИЗ „Шепак“. Почетна инвестиција покриваће 25.000 квадратних метара,  а у наставку ће изграђени пословни простор бити величине 140 хиљада квадратних метара.

Ова компанија изабрала је Лозницу, како је саопштено раније, за седиште своје треће фабрике у Европи, а цео производни програм има извозни карактер.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОСЛАВА ЈУБИЛЕЈА – Век и по Савеза ижењера и техничара Србије

ДАНАС И У ЛОЗНИЦИ- Почео Пробни попис становништва

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )