НА ПРУЗИ У БРАСИНИ – У току подизање преврнутих цистерни

НА ПРУЗИ У БРАСИНИ – У току подизање преврнутих цистерни

Трећи дан на прузи, пред улазом у железничку станицу у Брасини, траје уклањање пет цистерни које су у уторак поподне исклизнуле са шина, док је у њима превожен натријум-хидроксид (лужина). Уз помоћ специјалне механизације до сада је подигнута и исправљена прва цистерна, а радници на терену нису у могућности да процене колико ће трајати подизање преосталих. Иако из једне цистерне капље натријум-хидроксид, надлежни тврде да нема опасности по људе и околину јер све контролишу припадници ватрогасно-спасилачке јединице. Поред њих, овај терен обезбеђује и полиција, а железнички саобраћај од Лознице до Малог Зворника у прекиду је у време извођења радова.

Подсећамо, незгода се догодила у уторак, док је теретном композицијом компанија „Србија карго“ превозила лужину из Црне Горе за Републику Српску. Како је саопштено из „Инфраструктура железнице Србије“, надлежни за ванредне догађаје утврдиће због чега су цистерне исклизнуле из колосека.

– Радићемо до краја дана, а после морамо померити помоћни воз за интервенције и дизалицу, како би били пропуштени возови који редовно саобраћају овом деоницом. Посао настављамо сутра – речено нам је на лицу места.

 

С.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ПРУЗИ У БРАСИНИ – Преврнуло се пет цистерни са лужином

ПОСЛЕ ПРЕВРТАЊА ВАГОНА – Почело уклањање цистерни

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )