У СЛУЖБИ КАТАСТРА У ЛОЗНИЦИ – Штрајк не утиче на рад службе

У СЛУЖБИ КАТАСТРА У ЛОЗНИЦИ – Штрајк не утиче на рад службе

 

Синдикати Републичког геодетског завода (РГЗ) од данас су поново ступили у штрајк у свим службама катастра у Србији. Како је саопштено, на састанку Штрајкачког одбора закључено је „да РГЗ и Влада Србије нису испунили обавезе предвиђене споразумом  којим је окончан претходни штрајк.“ Како су нам рекли у Служби катастра у Лозници, грађани не треба да брину јер и поред штрајка који је данас почео, нема застоја у раду.  

– Само је троје радника у штрајку. На тај начин хоћемо да дамо подршку нашим колегама  којима нису обрачунате плате и примања по споразуму потписаним са владом, седамдесетак њих је остало ускраћено за додатак на зараду – изјавио је за ЛН Раденко Митровић, председник  Синдиката „Независност“ Службе катастра у Лозници.

Да подсетимо, претходни штрајк у РГЗ који је трајао два месеца завршен је 21. јануара када је са Министарством за рад социјална и борачка питања договорено да се у наредних годину дана исплате укинути додаци и примања по основу посебних звања катастарских службеника због чега су прошле године плате биле смањене за 35 одсто.

В. М.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )