“МЛАДИ СУ ЗАКОН” – Недеља спорта

“МЛАДИ СУ ЗАКОН” – Недеља спорта

У оквиру програма “Млади су закон”, који финансира Министарство омладине и спорта преко ресурс центра УГ “Светионик”, а спроводи се у сарадњи са Канцеларијом за младе, ове седмице је неформална група младих “Спорт за све” спровела у лозничким основним школама пројекат “Недеља спорта”. Турнири у различитим спортовима одиграни су у основним школама “Анта Богићевић”, “Кадињача”, “Вук Караџић” и “Јован Цвијић” са намером да се тако промовише бављење спортом, или било којом другом врстом физичке активности.

  Бављење спортом и уопште физичком активношћу корисно је и пожељно и код одраслих и код младих. Вежбање чува и унапређује здравље, утиче на телесни, али и развој особина, вештина и моторике код детета. Истраживања су показала позитиван учинак вежбања и на психолошки развој младих. Они кроз спорт развијају самосталност, лакше склапају пријатељства и побољшавају способност концентрације. Ако се као млади посвете спорту којим се баве и који воле, тада је мања вероватноћа да ће радити ствари које нису у складу са тим, а спорт промовише здрав живот, подстиче тимски дух, развија дисциплину и позитивно утиче на стварање радних навика – каже Бојан Лучић, координатор Канцеларије за младе.

Турнирима је обухваћено укупно око пет стотина основаца.

Н. Т.

Фото: КЗМ

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАСИЉЕ НАД СТАРИМА – РЕЦИ НЕКОМ (14) – Стари су били млади, млади ће бити стари

БУДИМО ХУМАНИ – ДА ПЕЂА ПОБЕДИ У БОРБИ ЗА ЖИВОТ

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )