ДАНАС У ОШ “КАДИЊАЧА” – Прославили 57. рођендан

ДАНАС У ОШ “КАДИЊАЧА” – Прославили 57. рођендан

Основна школа “Кадињача” данас је обележила 57. годину рада у присуству садашњих и некадашњих просветних радника школе, ученика, родитеља и представника локалне самоуправе. Према речима директорке Наде Остојић, ова школа већ  57 година  игра значајну улогу у образовању и васпитању подрињског краја, а данас и много шире.

– У протеклих десет година наши матуранти на завршном испиту отварују резултате за памћење. На тестовима из српског језика, математике и комбинованом остварују резултате који су изнад градског, окружног и републичког нивоа. Само прошле школске године наши ученици освојили су девет  награда на републичким такмичењима, што је највећи број награда у основним школама на територији града Лознице – рекла је она и навела да ученици ове школе и у наставку школовања на најбољи начин промовишу знање и вештине стечене у ”Кадињачи”.

Она је подсетила да је у овој школи и ове школске године највише уписаних ђака првака као и да свих  85 запослених пружа свој максимум у раду са близу 800 ученика. Честитајући Дан школе у име градске управе Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника, рекао је да је ”Кадињача” модерна и добро опремљена школа као и да ће локална самоуправа помоћи замену фасадне столарије на матичној школи и тиме заокружити грађевински део у овој школи и њеном издвојеном одељењу.

Као четворогодишња школа “Кадињача је основана 1961, а пре 50 година започета је изградња новог објекта у коме је данас матична школа. Пре десетак година као издвојено одељење припојена јој је ОШ “Жика Поповић” у Лозничком Пољу. Данас  је “Кадињача  једна од најопремљенијих и најуспешнијих у Вуковом завичају.

Поводом рођендана и ове године ученици и наставници школе припремили су за госте пригодан програм овога пута посвећен Момчилу Гаврићу, најмлађем војнику Првог светског рата.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА 17. АТЛЕТИКО КУПУ У АРАДУ – Пчелице одлетеле у Румунију

БУДИМО ХУМАНИ – ДА ПЕЂА ПОБЕДИ У БОРБИ ЗА ЖИВОТ

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )