ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА СРБА МУСЛИМАНСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ – Знамо ко смо и шта смо

ОДРЖАНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА СРБА МУСЛИМАНСКЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ – Знамо ко смо и шта смо

 

Скупштина Удружења Срба муслиманске вероисповести одржана је вечерас у великој сали Скупштине града у присуству чланова и бројних гостију. Сулејман Спахо, председник удружења, каже да оно делује на подручју целе Србије и да је ове године увећало број чланова на више од 200.

– Наставићемо да радимо на повећању броја чланова, али и на томе да међу нама буде што више оних који ће бити стручни јер ја доста читам литературу, али нисам толико стручан и потребни су нам млади људи да преузму вођење удружења и унапреде га. Знамо да смо до 14. века сви били Срби православне вера, а онда је након османлијског освајања, што због личне користи, што због тога да би преживели и сачували животе својих породица, део Срба прешао у ислам. У 19. и 20. веку се, међутим, почела јављати свест о томе ког смо порекла. Нама су неки препоручивали да се региструјемо као верска заједница, али то никада нећемо учинити јер знамо ко смо и шта смо – каже Спахо.

На Скупштини су уручене захвалнице и пригодни дарови онима који су помогли рад овог удружења. Градски менаџер Дејан Сталовић примио је захвалницу у име градоначелника Видоја Петровића за ког Спахо каже да пружа велику подршку раду овог удружења, а у име Градског већа захвалницу је примио члан Већа Драгић Младеновић. Захвалнице су добили и лознички медији.

– У нашем граду делује велики број удружења грађана и Град се труди да, у складу са законом,  одржава одређену сарадњу са њима. Важно је то што тако показујемо да смо сервис грађана и, још битније, демократичност нашег друштва и оно по чему је Лозница позната – живот у миру, толеранцији, спремност за помоћ и сарадњу. И са овим удружењем сарадња је на високом нивоу и трудићемо се да се она развија на још квалитетнији начин – рекао је Сталовић.

Скупу су присуствовали и председница Скупштине града Милена Манојловић, одборници Скупштине града Марко Јовановић, Зане Шаулић и Михаило Пурић, председник Општине Апатин Милан Шкрбић, председник Владе Републике Српске Крајине у изгнанству Милорад Буха и други.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЖАР У ПАШИЋЕВОЈ – Изгорела кућа

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Из Северне Кореје у Лозницу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )