ВЕЧЕРАС У ЛОЗНИЦИ – Почели „Дани Републике Српске у Србији“

ВЕЧЕРАС У ЛОЗНИЦИ – Почели „Дани Републике Српске у Србији“

Шеста по реду манифестација „Дана Републике Српске у Србији“ вечерас је почела у Лозници гостовањем Бањалучког студентског позоришта које је на сцени Вуковог дома културе одиграло представу „Лајф“. Манифестацију коју организује представништво Републике Српске у Србији, у жељи да грађанима Србије представи културу, уметност, науку, просвету и привреду Републике Српске, подржао је лознички Центар за културу „Вук Караџић“, а публика је срдачно поздравила младе глумце из Бањалуке.

– Драго нам је што смо у Вуковом завичају и надамо се да ово неће бити наше последње гостовање у овом храму културе. Представу „Лајф“ премијерно смо извели 2011. године, а спремили смо је за укупно пет дана. Нисмо веровали да ћемо је играти више од два пута, али, ето, десило се да има и даље интересовања за овај комад – казали су Бањалучани.

Представу је, по тексту Тине Коси, режирао Александар Пејаковић и у њој играју Ена Радовановић, Јелена Стојковић, Жељко Касап, Раденко Шева и Рајко Марчета.

Од 3. до 8. септембра „Дани Српске у Србији“ обухватиће 25 програма у 19 градова Србије, међу којима је и Лозница, а други програм ове манифестације биће приређен већ сутра у Библиотеци Вуковог завичаја где ће своје књижевне портрете представити Горан Врачар и Жељко Пржуљ.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САРАДЊА КРУПЊА И БЕОГРАДСКОГ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА – Крупањ културни центар

САБОРОВАЊЕ ОД 10. ДО 16. СЕПТЕМБРА – Осам и по деценија Вуковог сабора

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )