КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО 2018” – ”Кербер” подсетио на светле дане рокенрола (ВИДЕО)

КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО 2018” – ”Кербер” подсетио на светле дане рокенрола (ВИДЕО)

 

Они који су одрастали осамдесетих година прошлог века подсетили су се синоћ у Крупњу, на платоу испред Библиотеке ”Политика”, дана своје младости, а они који су на свет дошли доста касније могли су чути уз какву су се музику њихови родитељи упознали и забављали. Нишки ”Кербер”, једна од најбољих и најпопуларнијих група некадашње Југославије, загрејала је додатно бројне Крупањце, али и све оне који су дошли са стране, из Лознице, околних места, али и са леве обале Дрине. По завршетку концерта изгледало је као да пут Крупањ-Лозница има само једну траку, ону која води из средишта Рађевине.

Одлични музичари и један од најбољих гласова овдашње музичке сцене Горан Шепа Гале приредили су изврстан концерт и нису жалили труда да задовоље и најстроже критичаре, а таквих у публици синоћ и није било. ”Кербер” је наступио на крупањском ”Културном лету” баш на Галетов рођендан па је концерт постао и својеврсна рођенданска журка, а организатор се потрудио и да госта изненади честиткама и тортом.

Певала је публика заједно са Галетом и ”Кад љубав изда (Светлана)”, ”Ратне игре”, ”Мезимац”, ”Мама – тата”, непролазне ”Сеобе”, једну од најбољих песама југословенског рока, нажалост, и дан данас подједнако актуелну, али и све друге уз подигнуте руке и њихање тела.

– Захвалан сам вам свима који сте певали, покушали да певате и који сте, макар, слушали. Не памтим ја рођендане, само добру публику, а вас ћу упамтити. Овај бенд је изабрао шта у животу ради и само нас две ствари интересују – љубав и рокенрол. Ово је нешто што није материјално, већ душевно, рокенрол је баш та прича – поручио је Гале публици која је лако успела да убеди бенд да остане на сцени и свира на бис.

Нажалост, у нашем крају од Лознице до Крупња и даље, овакви музички догађаји нису чести, а потребно их је што више, то показује и интересовање публике. Крупањ је овог лета успео да приреди неколико врхунских музичких догађаја и једина замерка може бити то што у данима када су одржавани концерти није у вечерњим сатима организован аутобуски превоз од Лознице до Крупња и назад. То би омогућило да публике буде још више.

Н. Т.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО” – Сјајан наступ ”Вива вокса” (ВИДЕО)

КРУПАЊСКО ”КУЛТУРНО ЛЕТО” – Два сата ”Чорбе” (ВИДЕО)

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )