НА ЛЕТЊЕМ РАСПУСТУ – Умивање лозничких школа

НА ЛЕТЊЕМ РАСПУСТУ – Умивање лозничких школа

Уместо ђака у лозничким школама су мајстори који ђачки летњи распуст користе да објекте што боље припреме за предстојећу школску годину. Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић посетио је данас ОШ ’’Вера Благојевић’’ у Бањи Ковиљачи, чија је школска зграда урађена пре више од шест деценија, у којој се увелико ради.

Према његовим речима, за последњих десет година овде је доста уложено, урађена је фискултурна сала вредна више од милион евра, а сада се ради реконструкција крова у старом делу издвојеног одељења у Трбушници док се у матичној школи трају радови на уређењу школског дворишта.

– Током лета биће урађени различити радови на већини лозничких основних и средњих школа. У складу са потребама биће изведене реконструкције кровова, замена фасадне столарије, подова, асфалтирање, или поплочавање дворишта, грејне инсталације и друго. Из буџета града и уз подршку министарства издвојићемо око 32 милиона динара, а имајући у виду да је Канцеларија за јавна улагања определила више од педесет милиона за потпуну реконструкцију школе  ’’Анта Богићевић’’ у школску инфраструктуру биће издвојено више од 80 милиона динара, што се ретко кад дешавало. Радови иду планираном динамиком и обећавам да ће већ 20. августа школе бити спремне за почетак нове школске године – рекао је он.

Према речима Драгана Гаврића, директора школе у Бањи Ковиљачи, реновирање крова у Трбушници вредно је нешто мало више од милион динара, а у матичној школи биће поплочан плато од око 1.100 квадратних метра. До сада је, поред осталог,  офарбан део ограде, постављене су мреже иза голова на школском игралишту и сређене дотрајале надстрешнице, а, како је казао, овога лета у школу  ће бити уложено више од четири милиона динара.

Т.М.С

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )