У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Ванредна процена безбедности

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Ванредна процена безбедности

Због појачаног присуства миграната у малозворничкој општини, председник Зоран Јевтић предложио је на недавно одржаној седници локалног Савета за безбедност да се током јула обави ванредна процена безбедносне ситуације на терену, а све у склопу припрема за реализацију централне летње туристичке манифестације „Дрина је смисао живота“, која ће ове године бити одржана од 26. до 29. јула.

Како је објављено на општинском сајту, ова активност има превентивни карактер с циљем да укаже на евентуалне ризике за јавна окупљања грађана и мере које је неопходно спровести како би безбедност учесника, гостију и суграђана за време манифестације остала под контролом. Анализирајући актуелну безбедносну ситуацију на подручју малозворничке општине Савет за безбедност усвојио је закључак да је она на задовољавајућем нивоу, док је председник општине Зоран Јвтић рекао да ће ових дана бити одржан још један састанак на којем ће бити размотрен захтев Месне заједнице Брасина за увођењем појачаног надзора полицијских службеника у селу, због присуства повећаног броја миграната. 

Савет за безбедност однедавно је, одлуком Скупштине општине, проширен за неколико нових чланова, међу којима су председник општине и његов заменик, представници Основног суда у Лозници, председник суда и јавни тужилац, као и представник средстава информисања. 

С.П.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )