ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ КУЛТУРНО ЛЕТО У КРУПЊУ – Богат програм до краја августа

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ КУЛТУРНО ЛЕТО У КРУПЊУ – Богат програм до краја августа

 

Трећу годину заредом мештани и гости Крупња имају прилику да уживају у богатим програмима манифестације ”Културно лето”, а ове их очекује низ занимљивих концерата и представа. ”Лето” почиње вечерас концертом Ђорђа Давида и ”Дед соу”, а публику ће за рокенрол загрејати ”Далтонси” као предгрупа. Већ сутра на програму је и прва позоришна представа у Библиотеци ”Политика”, публика ће се добро насмејати уз ”Секс бомбу” београдског Позоришта Славија.

”Културно лето” организује Општина Крупањ, иначе, једина у Србији која има сопствену позоришну продукцију, а Гордана Дивљаковић из кабинета председника општине каже да је најбитнији вредан рад.

– Тајна нашег успеха лежи у доброј организацији и раду. Откако је Иван Исаиловић председник општине, у Крупњу се организују културна лета са овако богатим програмом. Циљ ове манифестације је да поспешимо туристичку понуду Крупња и промовишемо и наш туризам и привреду – каже Дивљаковићева додајући да је манифестација организована уз подршку  ”Ваљевске пиваре” и ”Телекома Србија” који су генерални спонзор, односно покровитељ манифестације.

Програми ”Културног лета” настављају се у недељу концертом популарног Топалка на платоу испред Библиотеке ”Политика”, где ће бити одржани и сви остали наступи, осим у случају лошег времена када ће се преместити у салу. Следећег уторка ће на даске ”Политике” ступити глумци дечје представе ”Љубав је музика”, а 13. јула са концертне бине запрашиће ”Рибља чорба”. Представе ”Романтичне будале” и дечја ”Бајка о мудром прасету” биће одигране 17. и 18. јула, а 21. ће ”Вива вокс” наступити испред библиотеке. Тијана Дапчевић закључиће 28. својим концертом јулски део ”Лета”, а већ 4. августа Бојан Маровић започеће други месец ове манифестације. Годишњи концерт фолклорне секције Библиотеке ”Политика” биће одржан четири дана касније, а права посластица за љубитеље музике уследиће 10. августа када ће у Крупњу наступити ”Кербер”, једна од најпопуларнијих група некадашње Југославије. ”Амадеус бенд”, са ”Квадро бендом” као предгрупом, свираће 16, а овогодишње ”Културно лето” окончаће 24. августа глумац београдског Звездара театра Небојша Миловановић својим ”Стенд даун” комадом, комбинацијом стенд апа и монодраме.

Према плану, представе ће бити одигране у сали ”Политике” у осам увече, осим дечјих које ће почињати сат раније, а концерти ће бити одржавани на платоу испред библиотеке и почињаће у пола девет.

Богат културни програм који Крупањ приређује већ три лета требало би да послужи као добар узор и далеко већим локалним самоуправама. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )