КОРАК ДАЉЕ У ТУРИСТИЧКОЈ ПРОМОЦИЈИ – Виртуелни лет изнад Лознице

КОРАК ДАЉЕ У ТУРИСТИЧКОЈ ПРОМОЦИЈИ – Виртуелни лет изнад Лознице

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) начинила је корак даље у промоцији туристичких потенцијала Јадра. Посетиоцима сајта ТОГЛ и друштвених мрежа пружена је прилика да Лозницу и најважнија туристичка одредишта овог краја погледају из ваздуха, али и да се прошетају појединим објектима. Тура је направљена на српском и енглеском језику тако да и потенцијални туристи из иностранства могу пре доласка да се увере чиме лознички крај располаже и шта не би требало да пропусте да виде у Јадру. Пројекат “Лозница из ваздуха” обухватио је сам град, Бању Ковиљачу, Тршић, Манастир Троношу, Цер, односно Текериш, Гучево и реку Дрину из укупно 24 тачке.

Лозница је један од ретких градова који се може похвалити виртуелном туристичком туром, а директорка ТОГЛ Снежана Перић задовољна је постигнутим.

– Основни задатак ТОГЛ јесте промоција туристичке понуде и потенцијала нашег града, трудимо се да у томе будемо свеобухватни и присутни у свим медијима. Од прошле године интензивно радимо на дигиталном маркетингу и један од резултата свакако је и “Лозница из ваздуха – 360 степени”, нешто потпуно ново. Међу првима у Србији направили смо овакву виртуелну туру, а настављамо и промоцију на друштвеним мрежама, отворили смо нову страницу на фејсбуку и инстаграму под називом “Visit Loznica” намењену првенствено туристима – каже Перићева.

“Лозница из ваздуха” омогућава виртуелно кретање кроз простор у свим правцима једноставним померањем курсора, а коришћењем ВР наочара постиже се још бољи доживљај. Поред “лета” над лозничким крајем, поједине објекте је могуће и посетити па се тако туристи могу “прошетати” Вуковом спомен-кућом, музејима Јадра и Вуковог раног школовања, манастирском црквом, Туристичко-информативним центром, бацити поглед на бањски парк са терасе између вила “Херцеговина” и “Далмација” или са платоа испред спомен-костурнице на Гучеву.

Иначе, ТОГЛ улази у завршне припреме за први “ЛилаЛо” музичко-сценски фестивал посвећен обичају паљења лила уочи Петровдана, а који ће бити одржан од десетог до 13. јула у Лозници, Бањи Ковиљачи и Тршићу.

Н. Т.

 

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )