УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА – Не палите траву и растиње

УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА – Не палите траву и растиње

Из Градског штаба за ванредне ситуације упозоравају грађане да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, обрадивим површинама у близини шума, због изазивања опасности по безбедност грађана и имовине. Подсећају да је законом забрањено спаљивање стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака.

Из Штаба моле грађане, да, уколико примете да неко пали траву и ниско растиње, шумски или пожар на отвореном простору, одмах обавесте ватрогасно-спасилачку јединицу на број телефона 193, полицијску станицу – 192 или Оперативни центар – 1985.  Законом о заштити од пожара, забрањено је спаљивање стрних усева, смећа на отвореном, биљних остатака, а за непоштовање ове одредбе предвиђене су новчане казне: за правна лица од 300 хиљада до милион динара, а за физичка лица од 10.000 динара, саопштено је данас из градске управе.

Изазивање пожара представља опасност по живот и имовину грађана и према Кривичном закону представља дело против опште сигурности људи и имовине и за учиниоце су предвиђене високе затворске казне од шест месеци до пет година затвора. 

Т. М. С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )