РАДОВИ У ГРАДУ – Асфалтом до Степе

РАДОВИ У ГРАДУ – Асфалтом до Степе

Улица Саве Ковачевића, која од моста на Штири води до споменика Степи Степановићу на Шанцу, добила је нов асфалт, а данас је овај део града посетио градоначелник Видоје Петровић са сарадницима. Он је рекао да локална самоуправа настоји да издвоји што више новца како би поправила квалитет путне инфраструктуре као и да постоји  много тога што је потребно да би живот наших суграђана био на још вишем нивоу.

– Морамо да радимо корак по корак, а ове године интезивираћемо активности на уређењу путева, локалних, категорисаних путева, а уређење ове улице, која је изузетно насељена, у којој се одвија динамичан саобраћај, један је од лепих примера у ужем центру града. Настављамо да радимо не само у граду и приградским насељима него и по селима и биће ово изузетно радна година када је у питању уређење путне мреже. Постоји још много активности које се упоредо одвијају, једна од тих је уређење клизишта у Улици војводе Путника које је дуже времена представљало озбиљан проблем нашим суграђанима, не само пешацима него и људима који ту имају куће. Данас се овде завршавају радови финансирани из буџета града, док се у Војводе Путника приводе крају радови на клизишту, а њих финансира Влада Србије – казао је Петровић додајући да је то квалитетна, скупа санација,  чекало се дуго, али је подсетио и да  само на подручју нашега града имамо око 470 клизишта.

Градоначелник је, говорећи о саобраћајницама, казао да наредне године почињу радови на деоници Лозница-Шабац и да постоји могућност да та саобраћајница буде и ”нешто више од брзог пута”. Радмило Ђорђевић, председник Савета МЗ Црногора, каже да су грађани овог дела Лознице задовољни пошто је руководство града минулих годину дана ”доста урадило у решавању инфраструктурних објеката” у овој месној заједници. Он је подсетио да су урађене улице Бакал Милосава, Партизанска, пешачке стазе, сада Саве Ковачевића и решен проблем клизишта тако да су грађани ту ”мирни за сва времена”.

Према речима Николе Драгићевића, директора ЈП “Лозница развој”, Улица Саве Ковачевића у дужини од 550 метара комплетно је реконструисана као и мања уличица која са њом окружује узвишење на коме се налази споменик славном војсковођи. Вредност посла је четири милиона динара. Санацију клизишта изводи ЈП “Путеви Србије”, у чијој је надлежности ваљевски пут, вредност посла је око десет милиона динара, урађена су три реда габиона, канали за одводњавање, а у току је реконструисање улице изнад клизишта. 

Т. М. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )