ИГОР ПЕТРОВИЋ ИЗ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ  – Вршњак Лозничких новости

ИГОР ПЕТРОВИЋ ИЗ БАЊЕ КОВИЉАЧЕ  – Вршњак Лозничких новости

Тог 21. марта 2008. године, када је објављен први број Лозничких новости, Марија и Владан Петровић добили су Игора који ће истога дана, када и наша редакција, угасити десет свећица на рођенданској торти. Наш вршњак живи у Бањи Ковиљачи, ученик је трећег два ОШ “Вера Благојевић” и ове седмице смо се упознали.

Игор је озбиљан дечак, одличан ученик у одељењу учитељице Мире Михок, који у слободно време воли да се игра, али и да чита.

– Нисам знао да сам вршњак Лозничких новости и баш ми је драго. Новине прочитам понекад, али волим да читам књиге које нису обавезне за школу. Интересује ме много тога, поред онога што научим на часовима. Волим да возим бицикл, играм се, правим изложбе играчака у мојој соби, а од прошле године тренирам гимнастику. Омиљена справа ми је козлић – прича Игор, сигуран као да му ово није први “интервју” у животу. 

Воли животиње па има пуну кућу љубимаца. Ван кавеза слободно шета нимфа Пики, а ту су и две тигрице Папи и Пири, акваријум са рибицама и корњача Френклин. Игор обожава да плива па је лети свакога дана на Дрини, или у базену.

– Желео бих да када порастем из подморнице истражујем живи свет у морима и океанима. То ми је врло интересантно и лепо. Још нисам почео озбиљније да читам о томе, али то ми је жеља – прича Игор озбиљно па можда у Бањи Ковиљачи расте српски Жак Ив Кусто који ће попут познатог француског океанографа, бити научник, еколог, проналазач који ће открити нешто ново у плавим дубинама.

Има трогодишњу сестру Ирину о којој води рачуна, а она га, како нам рече, гледа док учи и пише, па се  често игра како “ради домаћи задатак”. Његова мама Марија каже да је тог 21. марта био једина рођена беба и да у њиховој кући “гостују” Лозничке новости.

Игор је, иако је журио у другу смену, стрпљиво, као прави професионалац, позирао нашем фоторепортеру као да је пред фотографским објективом свакога дана. Иначе, како нам се поверио, имао је више симпатија, али је “тренутно нема”, мада ће се то, можда, променити после ове приче.

Наш вршњак је био веома љубазан, а договорили смо се да нас позове кад набави подморницу, а да обавезно попричамо и када будемо славили 20. рођендан. Додуше, ко зна, можда нам Игор неки леп повод да и пре тога. Углавном, срећан нам рођендан.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )