НА ЈУБИЛАРНОМ ТАКМИЧЕЊУ ХАРМОНИКАША – Лозничанима три прве награде

НА ЈУБИЛАРНОМ ТАКМИЧЕЊУ ХАРМОНИКАША – Лозничанима три прве награде

Од тридесетак учесника 20. међународног такмичења младих хармоникаша, које је у суботу одржано у Лозници, три ученика Основне музичке школе “Вук Караџић”, домаћина смотре, освојила су високе позиције, два су првонаграђена, један је освајач друге-прве награде, а сви су из класе професорке Зорице Дражевић. Са 96 поена, титулу првонаграђеног у “Б” категорији понео је Дејан Кузмановић (13), док је његов вршњак у истој категорији Вељко Павловић са 95 поена освојио прву (другу-прву) награду. У “Ц” категорији прво место је освојио и Јован Ковић (15) који је оценом жирија заслужио 92 поена.

Умешност младих хармоникаша из више градова Србије и БиХ, оцењивао је жири у чијем саставу су били професори Данијела Ракић из Крагујевца, Нада Вјештица из Новог Сада, Дамир Васиљевић Тоскић из Руме и Милан Јовановић из Лознице, као резервни члан. Према пропозицијама, такмичари су изводили две композиције по слободном избору од којих је једна морала бити оригинално написана за хармонику, а цео програм (од пет до 20 минута за најстарије) изводили су напамет.

Првопласирани у “беби” категорији је Ђорђе Перић (8) ученик ОМШ “Корнелије Станковић” из Угљевика (класа Славише Перића) са 97 бодова, док је у “А” категорији најуспешнији био Вељко Јованић (11) ђак МШ “Владо Милошевић” из Бањалуке (класа Милана Видовића) са 98,75 бодова. Првонаграђена у “Д” категорији је Бојана Јовановић (17) са 95,33, поена, ђак МШ “Коста Манојловић” из Земуна (класа Данијеле Ракић), у “Е” категорији није било прве награде, а Бакир Самарџић са 86,67 поена освојио је другу, док је у “Ф” категорији прву награду освојио Алекса Мирковић (21) студент Музичке академије у Источном Сарајеву са 99,33 бода (класа Данијеле Ракић).

– Задовољни смо одзивом учесника, програмом који је изведен и успехом наших ученика. Због временских услова, изашли смо у сусрет учесницима и њиховој молби да се награде уручују одмах по завршетку такмичења сваке од категорија тако да нисмо чекали завршетак надметања које је трајало до три сата поподне, па из тог разлога нисмо организовали ни, иначе, уобичајени завршни концерт најуспешнијих – рекао нам је Горан Пантић, директор лозничке музичке школе.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )