УСПЕШАН КРАЈ АКЦИЈЕ – Нена Станић добила виолину

УСПЕШАН КРАЈ АКЦИЈЕ – Нена Станић добила виолину

Основна музичка школа „Вук Караџић“ организовала је синоћ свечани осмомартовски концерт на којем су наступиле виолинисткиње Сузана Радовановић Перић и Снежана Стевановић, и клавиристкиња Милица Продановић, чланице гудачког састава „МиСС“ из Ваљева. Овим концертом обележен је и успешан крај хуманитарне акције коју је школа организовала уз подршку локалне самоуправе и Удружења ратних добровољаца 1912-1918 – Подриње Лозница, како би за своју бившу ученицу Нену Станић (17), обезбедила квалитетну виолину, неопходну да ова талентована Лозничанка настави средњу музичку школи и за две године се упише на Музичку академију. Заменик градоначелника Радован Дивнић изразио је захвалност свима који су се одазвали позиву и приложили новац за куповину адекватног инструмента, поручивши да акција и даље траје јер инструмент још није исплаћен у потпуности.

– Већи део новца је обезбеђен захваљујући људима који су осетили да треба помоћи нашој Нени. Она је ученица другог разреда Средње музичке школе „Исидор Бајић“ у Новом Саду, али још увек свира на виолини коју је превазишла у шестом разреду ниже музичке. Остатак новца прикупљаћемо и у наредним данима, али, захваљујући разумевању власника, ми смо нашој суграђанки ипак успели данас да уручимо инструмент, како би додатно улепшали празник жена – рекао је Радован Дивнић.

Зоран Тошић, виолиниста оркестра „Вожд“, један од иницијатора акције, објаснио је да је реч о веома старом и квалитетном инструменту, вредном око хиљаду евра, на којем ће Нена моћи да свира најмање наредних десетак година.

– Виолина сада иде на репарацију код мајстора који је прихватио да је бесплатно уради, а већ за двадесетак дана Нена ће на њој моћи да засвира. Обезбедили смо нов кофер, жице и друге неопходне делове, тако да Нена неће имати никаквих додатних трошкова. Желимо јој успешно школовање, а ми ћемо се потрудити да наредних дана исплатимо инструмент до краја – поручио је Тошић.

С.П.

Опширније наредног петка у штампаном издању Лозничких новости.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )