СТРЕЉАШТВО: ФИНАЛЕ ЛИГЕ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ – Наташино око соколово (ВИДЕО)

СТРЕЉАШТВО: ФИНАЛЕ ЛИГЕ ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ – Наташино око соколово (ВИДЕО)

Наташа Јездовић (15) из стрељачког клуба Око соколово, Косјерић, освојила је прво место у конкуренцији пионирки и јуниорки на финалу Лиге западне Србије одржаном јуче у стрељани УФК Лагатор. Она је у конкуренцији пионирки имала 178 кругова, а у јуниорској 369. У обе конкуренције друго место заузела је њена клупска другарица Сара Вуковић, а трећа је код пионирки била Ивана Николић СК Алекса Дејовић, Ужице, и код јуниорки Драгана Перишић горњомилановачка Стрељачка дружина Драган Јефтић Шкепо.

– Тренирам од пре три године, а жеља ми је да једног дана постанем репрезентативка. Ипак, први циљ ми је сада пласман на Првенство Србије и надам се да ћу га остварити. У Косјерићу има доста младих који желе да се опробају у стрељаштву, али их доста брзо одустане јер им је досадно, а мени је, напротив, стрељаштво занимљив спорт. Почела сам уз друга који је сада репрезентативац, допало ми се и наставила сам – каже Наташа.

Стрељачки клуб Соколови био је домаћин такмичења на којем су се надметали најбољи у основном серијском и стандардном програму, а одржано је и финале Првенства Лознице.

– Финале Лознице донело је и рекорд у серијском програму, Ања Никодиновић оборила га је са 185 кругова. Она је, иначе, добила вајс карту зато што је наша Лозничанка, тренира у Соколовима, али наступа за београдски Партизан. Следи регионално такмичење и потом Првенство Србије – каже Здравко Савановић, председник СК Соколови.

На Првенству Лознице победу је однео Никола Петровић, други је био Милош Ђукановић, а трећи Павле Лукић, док је у женској конкуренцији најбоља била Милица Николић, а следиле су је Јелена Остојић и Јована Несторовић.

Финале Лиге Србије донело је златну медаљу пиониру Давиду Миливојевићу СД Драган Јевтић Шкепо, сребрну његовом клупском другу Јовану Максимовићу и бронзану Марку Јовановићу из СК око соколово. Код Јуниора су најбољи били Илија Нововић, из горњомилановачког клуба, Стефан Петровић, ЦК Центар плус из Ваљева и Илијин клупски друг Димитрије Дрињаковић.

У категорији стандардна пушка Емилија Поњавић, Јована Љубоја и Анастасија Радуловић, све из СД Драган Јевтић Шпепо заузеле су прва три места, а код дечака млађи јуниори Горан Новаковић и Иван Јовановић из ивањичког СК Бошко Петровић одлучивали су ко ће бити први. Трећег није било.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )