ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ЛОЗНИЦИ – У сусрет Дану државности (ВИДЕО)

ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ЛОЗНИЦИ – У сусрет Дану државности (ВИДЕО)

Улицу Јована Цвијића у Лозници посели су данас припадници Војске Србије и омогућили грађанима да изблиза погледају део средстава и опреме коју армија користи. Тактичко-технички збор одржан је поводом сутрашњег празника Дана државности, а дуж шеталишта били су од 11 до 14 сати изложени делови понтонског парка, чамци и пловна опрема, минобацачи 120 и 82 милиметра, снајперска пушка ”црна стрела”, аутоматски бацач граната, системи везе, опрема извиђачких јединица и самоходни вишецевни лансер ракета ”огањ”.

Добродошлицу војницима из Панчева, Новог Сада, Сремске Митровице и Шапца пожелели су помоћник градоначелмика Љубинко Ђокић и градски менаџер Дејан Сталовић. Ђокић је подсетио на Сретење 1804. и 1835. када је подигнут Први српски устанак, односно усвојен Сретењски устав Књажевине Србије и рекао да је народ увек био уз своју војску као што је и она увек била уз њега. Сталовић је изразио задовољство градске управе што је Лозница један од градова који је добио прилику да угости припаднике ВС и подсетио на добру сарадњу Лознице и Министарства одбране.

Потпуковник Синиша Маринковић захвалио се градској управи на помоћи у организовању тактичко-техничког збора који је приређен по наређењу команданта Копнене војске генерала Симовића.

Тактичко-технички збор ВС привукао је велику пажњу Лозничана, нарочито најмлађих, који су први пут дошли у контакт са војном опремом и наоружањем, и најстаријих, који су се присећали давних војничких дана.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )