КОНЦЕРТ У ЛИПНИЧКОМ ШОРУ – Деценија и по КУД „Фрула“

КОНЦЕРТ У ЛИПНИЧКОМ ШОРУ – Деценија и по КУД „Фрула“

Културно-уметничко друштво „Фрула” из Липничког Шора, поводом 15 година постојања, приредило је вечерас, на Савиндан, у дому културе концерт игара и песама под називом „Заиграј – запевај. Наступили су чланови фолклорног ансамблa свих узраста и извели најуспешније кореографије, којима су публику провели кроз целу Србију.

– С поносом славимо деценију и по постојања, а почели смо са школском секцијом фолклора у којој су била 22 ученика. Данас друштво броји 60 чланова из Липничког Шора, Козјака, Јадранске Лешнице, као и деце из школице фолклора ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Клупцима. До сада је кроз наше друштво продефиловало 500 младих тако да некадашњи чланови, који су тада били мала деца, данас имају своју децу коју уче да негују традицију Јадра, Рађевине и других крајева Србије – рекао је Драган Пуљезевић, уметнички руководилац КУД „Фрула“.

Он се захвалио месној заједници и градској управи на досадашњој подршци и најавио да после овог концерта Друштво одмах почиње припреме за предстојећи, такође јубиларни, међународни фестивал дечјег фолклора „Распевано пролеће“, који ће организовати у мају.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )