У ЛОЗНИЧКО ТУЖИЛАШТВО – Стигао одговор из Новог Сада

У ЛОЗНИЧКО ТУЖИЛАШТВО – Стигао одговор из Новог Сада

У Основно јавно тужилаштво (ОЈТ) у уторак је стигло мишљење на примедбе које су им на налаз вештачења Судско-медицинског одбора новосадског Медицинског факултета, почетком прошлог месеца, доставили браниоци двојице осумњичених лекара са Института за мајку и дете из Београда у случају смрти Раденка Никодиновића (8), потврдио  је  вршилац функције јавног тужиоца Зоран Несторовић.

– Добили смо одговор и он је достављен и странкама у поступку, браниоцима лекара из Београда. Видећемо њихову реакцију, односно како ће се изјаснити и наредних дана Тужилаштво ће одлучити да ли је евентуално потребно извођење неких нових доказа, или се може доносити одлука у овом предмету.  Предстоји да наредних дана одлучимо хоћемо ли подизати оптужни акт и против кога, или евентуално одбацивати пријаву – рекао је он и додао да се о даљим потезима Тужилаштва прецизније може говорити од наредног месеца.

Крајем  новембра  су пред лозничким ОЈТ завршена саслушања у оквиру проширене истраге у случају смрти осмогодишњег Раденка из Козјака. Тада су два доктора, дечји ортопед и васкуларни хирург, саслушани у својству осумњичених, а као сведок и микробиолог, сви са београдског Института за мајку и дете. Ортопед Опште болнице Лозница др Добривоје Бојанић, против кога је због кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи Министарство здравља поднело кривичну пријаву, у овом случају је раније осумњичен.

Раденко је преминуо 8. октобра 2016. године у Београду. Дечак је шест дана раније поломио руку и прво је примљен у Општу болницу Лозница, где после указане медицинске помоћи није хоспитализован. Његово стање се погоршало па је упућен у Београд где је преминуо од сепсе. 

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )