ФК РАДНИЧКИ СТОБЕКС, КЛУПЦИ – Игре боље од резултата

ФК РАДНИЧКИ СТОБЕКС, КЛУПЦИ – Игре боље од резултата

Раднички Стобекс из Клубаца зауставио се ове јесени на десетом месту у Зони “Дрина” са 18 освојених бодова. Играли су Клупчани добро и да није било неких проблематичних судијских одлука на њихову штету, сигурно би имали више бодова и били боље пласирани.

– Када се све сабере, морамо бити задовољни оствареним. Касно смо формирали такмичарску екипу, готово пред почетак првенства и нисмо имали времена да је уиграмо, већ смо то чинили на утакмицама. Проблем је био и мали фонд играча, као и одлазак капитена Лазића на половини првенства што се и те како одразило на игру тима. Знали смо да ће у наредној сезони доћи до реорганизације такмичења и да ће из лиге испасти само једна екипа тако да се нисмо оптерећивали резултатима. Остварили смо пет победа, три ремија и седам пораза, а могли смо освојити и који бод више.  Чињеница је да смо много боље играли у односу на број бодова који смо освојили. Било је лепо посматрати мечеве у Клупцима, а неке утакмице су по квалитету превазишле ранг такмичења – каже Дејан Обадовић, тренер Клупчана.

Он истиче да ће Раднички Стобекс припреме за пролећни део сезоне почети крајем јануара на стадиону у Клупцима. Тим би требало да буде појачан са два-три искусна играча, а разговори су у току. Много више пажње биће посвећено младим играчима и жеља управе је да у клуб доведе и неколико омладинаца из српсколигаша Лознице.

– Овде ће моћи правилно фудбалски да се развијају, а помоћи ће нам да остваримо још боље резултате. Извесно је да ће екипа бити и бројнија и квалитетнија. Намеравамо да оформимо тим који би са успехом могао да се такмичи у Подринско-колубарској лиги која на лето треба да буде формирана. Сигуран сам да ће лига бити мање квалитетна у односу на садашњу зону ”Дрина” и да ће Раднички Стобекс, уколико то управа клуба одлучи, моћи равноправно да се укључи у борбу за прво место које води у Српску лигу “Запад”. Чињеница је да ће то такмичење бити јефтиније за клубове, али сигуран сам да то није добро решење јер ће се много изгубити на квалитету – поручује Обадовић. 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )