ФК МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – Очекивали више

ФК МЛАДОСТ, ДОЊИ ДОБРИЋ – Очекивали више

Претходне две године биле су више него успешне за ФК Младост из Доњег Добрића. Освојено је прво место у Општинској фудбалској лиги, а потом и у Међуопштинској лиги “Јадар” тако је Младост веома амбициозно ушла и у првенство Мачванске окружне лиге.  Екипа је појачана, у управу су ушли нови људи тако да је атмосфера у тиму, али и у клубу уопште била веома добра. Добрићани су одлично заиграли на почетку јесење полусезоне и тако показали да амбиције нису биле без покрића. У првих пет кола Младост је остварила четири победе, нашла се на првом месту, а и у купу ОФС догурали су до полуфинала. Све је указивало на то да ће ово бити још једна веома успешна сезона за екипу из Доњег Добрића.

Међутим, у наставку сезоне дошло је до резултатског посртања. Неочекивано, Младост је изгубила неколико утакмица на свом терену, а тај губитак није успела да надокнади на страни. Екипу је због тога напустио тренер Деспотовић, а дошло је и до неспоразума у управи. Уследило је још неколико пораза и ремија тако да су Добрићани са 19 бодова завршили на тринаестом месту које води у бараж за опстанак у Мачванској окружној лиги. Уместо очекиване борбе за највиши пласман, екипи Младости на пролеће предстоји борба за опстанак.

Неколико фудбалера најавило је одлазак и пред управом је тежак задатак да сачува тим и да доведе неопходна појачања. У клубу се надају да ће, најпре, консолидовати управу и да ће успети да реше кадровске проблеме како би на пролеће тим  био много успешнији него што је то био јесенас.

У екипи Младости истичу да је веома важно да је после три године у такмичење укључена кадетско-омладинска селекција коју је окупио и са клупе предводио Мирко Јаковљевић и надају се да ће момци из ове селекције за коју годину чинити окосницу тима. За први тим је већ дебитовао седамнаестогодишњи Игор Михаиловић, а пред вратима сениорског састава је још неколико младих фудбалера.

У клубу су водили рачуна и о стварању бољих услова за навијаче. На трибине стадиона постављено је 300 столица, а за наредну годину планирани су још неки инфраструктурни радови. 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )