СЛУЧАЈ РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – ОЈТ чека одговор из Новог Сада

СЛУЧАЈ РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – ОЈТ чека одговор из Новог Сада

До овог викенда  у Основно јавно тужилаштво у Лозници није стигло мишљење на примедбе које су им на налаз судско-медицинског вештачења Судско-медицинског одбора новосадског Медицинског факултета, почетком децембра, доставили браниоци двојице осумњичених лекара са Института за мајку и дете из Београда у случају осмогодишњег Раденка Никодиновића, потврдио  је  вршилац функције јавног тужиоца Зоран Несторовић.

Њихове примедбе стигле су у предвиђеном року и почетком децембра послали смо их Судско-медицинском одбору Медицинског факултета у Новом Саду да се о њима изјасни. Примедбе се односе на први општи налаз где је истакнуто да има пропуста и лекара Института. Сачекаћемо до краја месеца и, уколико не стигне тражено мишљење, Тужилаштво ће послати ургенцију. Када добијемо мишљење размотрићемо га и предузети даље кораке у овом случају  – рекао је он.

Подсетимо, пред лозничким ОЈТ крајем  новембра  завршена су саслушања у склопу проширене истраге у случају смрти осмогодишњег дечака Раденка Никодиновића из лозничког села Козјак. У својству осумњичених тада су саслушана два доктора, дечји ортопед и васкуларни хирург, а као сведок и микробиолог, сви са Института за мајку и дете из Београда. Како је речено у ОЈТ, истрага је проширена пошто је у налазу и мишљењу судских вештака нађено да су извршени пропусти у Општој болници у Лозници, али и на Институту за мајку и дете. Раније је у овом случају осумњичен лознички ортопед др Добривоје Бојанић, против кога је због кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи Министарство здравља поднело кривичну пријаву. Током спровођења доказних радњи у новембру 2016. године у лозничком Тужилаштву саслушан је осумњичени лекар и испитано више од 30 сведока, од дечакових родитеља до лекара и медицинског особља које је у неком тренутку било укључено у Раденково лечење из Опште болнице у Лозници, Института за мајку и дете у Београду, КБЦ у Земуну и ВМА. 

Осмогодишњи Раденко Никодиновић је 2. октобра 2016. године поломио руку и прво је примљен у Општу болницу у Лозници, где после указане медицинске помоћи није задржан. Дечак је због погоршаног стања упућен у Београд где је преминуо после шест дана.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )