ПОСЛЕ ОСВЕШТАВАЊА НА БАДЊИ ДАН – Добили налог да уклоне крст из центра Доњег Добрића

ПОСЛЕ ОСВЕШТАВАЊА НА БАДЊИ ДАН – Добили налог да уклоне крст из центра Доњег Добрића

Метални крст, висок три метра, којег су мештани Доњег Добрића самоиницијативно поставили и освештали на Бадње вече, требало би да буде уклоњен по налогу градске грађевинске инспекције у наредних десет дана, односно на Богојављење. У градској управи кажу да је надлежна инспекција поступала по закону јер ово верско обележје нема дозволу за изградњу и неопходне сагласности али да је проблем могуће решити уколико се мештани обрате са захтевом за прибављане неопходних дозвола.

– Овде је деценијама стајао дрвени крст који је пропао и завршио бачен у траву. Желео сам да помогнем селу и да финансирам постављање новог, у чему су ме подржали локални мајстори који су све сами и урадили. Ни за тај стари крст нико није тражио дозволу, а постоје и на другим местима сеоски крстови, за које такође није тражена дозвола за постављање. Сада то нама траже – каже Видоје Пурић, на чију адресу је и упућено решење грађевинске инспекције о уклањању крста.

Огорчени мештани већ су прикупили око 500 потписа за петицију коју желе да пошаљу на неколико адреса са молбом да крст остане тамо где је и сада, док у градској управи истичу да постоје законска правна средства која омогућавају инвеститору да дође и накнадно поднесе захтев за одобрење извођења радова, како би крст остао на месту где и сада стоји. 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )