ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ АКАДЕМСКЕ УМЕТНИКЕ – Улепшаће годину у родноме граду

ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ АКАДЕМСКЕ УМЕТНИКЕ – Улепшаће годину у родноме граду

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приредила је на Бадњи дан пријем за младе академске уметнике из Лознице који сада живе и раде у већим градовима Србије и у иностранству. Како каже Снежана Перић, директорица ТОГЛ, време када су уметници дошли у свој родни град да проведу празнике са породицом искоришћено је за окупљање и договор о будућој сарадњи.

– Они су углавном завршили основну и средњу школу у Лозници, били чланови КУД ”Караџић”, похађали школу цртања и сликања Центра за културу ”Вук Караџић”… и радо се враћају своме граду. Изложили смо им наше планове за ову годину, хтели да сазнамо њихове жеље у вези са Лозницом и чули доста занимљивих идеја о будућим манифестацијама, догађајима, фестивалима… Све се то пре свега односи на Тршић, али и на Бању Ковиљачу и град. Били су заиста отворени и у наредном периоду јавиће нам у чему би могли да нам помогну како бисмо боље и садржајније организовали колоније, форуме, конференције, фестивале… – каже Перићева.

Ускоро ће бити познато какве све програме Лозничани могу очекивати, али се већ зна да ће пијаниста Никола Аврамовић поново наступити у родном граду, а најављене су и разне изложбе. Млади уметници који су остварили успешне позоришнe представe у Београду, или снимили документарне и кратке игране филмове заинтересовани су за учешће на Ревији документарног и етно-филма ”Александар Саша Петровић” у Бањи Ковиљачи, што ће, свакако, допринети његовом развоју. Млади уметници показали су интересовање и за Образовно-културни центар у Тршићу па ће неки од програма, највероватније, и тамо бити одржани, а наша балерина Ања Николић припрема велики међународни пројекат који би овог лета требало да буде спроведен у Вуковом родном селу.

Млади уметници добили су и сувенире Лознице који ће их подсећати на родни град, место у којем су стекли прва знања и искуства у уметности.

Н. Т. 

Фото ТОГЛ

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )