РАГБИ – Младе снаге лозничког рагбија

РАГБИ – Младе снаге лозничког рагбија

Протекла сезона није донела много успеха лозничком рагбију, Рагби клуб Лозница имао је доста проблема, неколико играча било је повређено од самог почетка па се није могло ни надати понављању прошлосезонског резултата. Ипак, на самом крају јесени победом против Вршца освојено је прво место у Конференцији 2 Купа Србије па је ових дана у клупске витрине стигао још један пехар. Оно највредније што је постигнуто у сезони јесте покретање школе рагбија. РК Лозница оформио је петлићку (2006. и 2007. годиште) и пионирску селекцију (2004. и 2005) и дечаци су већ почели да се такмиче у одговарајућим лигама.

– Како бисмо рагби приближили деци, посетили смо све основне школе у граду и одржали по један час физичког васпитања. Резултат је видљив, тренутно имамо 25 дечака у обе категорије и одржавамо тренинге у сали два пута седмично. Петлићи и пионири такмиче се у Зимској лиги у “таг” и “тач” рагбију и већ остварују победе – каже Добривоје Негић, секретар РК Лозница.

На првом турниру, недавно одиграном у Београду, Лозница је наступила са две екипе петлића и пионирском. “Таг” је бесконтактни рагби у којем се играч зауставља скидањем чичак-тракице са појаса противника, а у “тач” рагбију зауставља се додиривањем противника са обе руке истовремено. Добро је што Лозница и у овом спорту полако почиње да ствара темеље успешне будућности, али би свакако у наредном периоду требало порадити и на попуњавању празнине која постоји између сениорског тима и млађих селекција. Било би добро што пре оформити омладинску и кадетску селекцију како би сениорски тим имао ко да попуњава. То није нимало лак задатак, али рагби у Лозници полако почиње да заузима своје место. 

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )