ДАНАС У ЈОШЕВИ – Остали без струје

ДАНАС У ЈОШЕВИ – Остали без струје

Житељи ромског насеља у Јошеви остали су данас пре подне без струје, а, како тврде, искључени су сви, а не само дужници. Незадовољни су изашли на улицу јер не знају шта ће да раде без струје, а још горе им је што им се ово дешава уочи Божића.

Према речима мештанина Милојка Аметовића, када је дошла екипа ЕД Лозница мислили су да је реч о некој поправци на мрежи, а онда су остали без електричне енергије.

– Искључили су комплетно ромско насеље у коме је близу 70 кућа. Има оних који нису плаћали струју, не могу да кажем тачно колико је таквих, али већина не дугује ништа, а они су све оставили без напона. Окупили смо се да видимо шта да радимо, треба да спремамо печенице, прославимо Божић, замрзивачи су пуни хране, а остадосмо без струје – тврдио је он данас око 16 сати за портал ЛН.

Да је струја искључена потврдио је и председник МЗ Јошева Пантелија Петровић, али каже да је искључен цео вод па је без ње остало и неколико кућа ван ромског насеља. 

– Звали су мештани, а и ја лозничку ЕД и кажу да је то због неплаћања струје, али нису овде баш сви дужници, а искључен је цео вод. Кажу да им ко плаћа струју сутра донесе рачун и биће му укључена каже он.

Како сазнајемо,, данас су искључени сви који су били нелегално прикључени као и потрошачи за које је из ЕПС Снабдевање стигао  налог за искључење пошто више од две године нису плаћали обавезе. Неке ромске куће нису искључене, иако су дужници, а разлог је што су на истом изводу као неколико домаћинстава која плаћају струју. Према незваничним информацијама, у овом насељу радници ЕД Лозница годинама не могу да промене сноп, поправе мрежу, зато што им  мештани то не дозвољавају, а много је и оних који са линије директно нелегално троше струју и ништа не плаћају. Решење проблема је да они који имају бројило измире своја дуговања, а они који су ”позајмљивали” струју поднесу захтев, плате  прикључак и  постану легалани потрошачи. 

Иначе, данас је и ромском насељу  у Јадранској Лешници по истом основу искључена струја, као и осталим грађанима који су били наведени у налогу добијеном из Београда.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )