КРУПАЊ – Запошљавање приоритет

КРУПАЊ – Запошљавање приоритет

Изградња путева, реконструкција нисконапонске мреже и отварање нових радна места били су приоритети у овој години у Крупњу.

– Послове које смо започели успели смо да завршимо и надам се да ћемо тако наставити и догодине. Путеви су велики проблем у нашој општини – имамо око 200 километара локалних и око 600  некатегорисаних и само мали део је асфалтира јер се годинама у назад није улагало у путну инфраструктуру.  У последњих годину и по асфалтирали смо 31 километар и веома је значајно што смо већину урадили у сарадњи са мештанима. Грађани су су спремни да заједно са локалном самоуправом и у наредним годинама учествују у изградњи путева. Планирамо да догодине урадимо пројекте за асфалтирање више од 100 километара путева, а тај посао ћемо реализовати заједно са грађанима – каже Иван Исаиловић, председник Општине Крупањ.

Он истиче да су приведени  крају радови  у индустријској зони у халама у које треба да се  уселе нови инвеститори. У сарадњи са Развојном агенцијом Србије и директним контактима са инвеститорима  договорен је долазак инвеститора који треба да  запосле нове раднике.

– То је од изузетне важности за наш крај. У овој и у наредној години биће отворено три стотине нових радних места, а по први пут од 1999. године на евиденцији НСЗ у Крупњу биће мање од две хиљаде незапослених лица. Приоритет је и водоснабдевање и план је да у наредној години тај проблем решимо у најмање четири месне заједнице. Кренућемо од МЗ Крупањ, односно градског језгра и у тај посао уложићемо 12 милиона динара и надам се да ћемо тако коначно решити проблем снабдевања водом за пиће у овом крају. Радићемо и на побољшању снабедевања струјом. Планирамо да догодине реконструишемо 29 километара нисконапонске мреже – каже Исаиловић.

Општина Крупањ је у овој години покренула сопствену професионалну позоришну продукцију и по томе је јединствена у Србији, истиче Исаиловић и додаје да пројеката има још и нада се да ће их успешно реализовати. 

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )